BHV Basis

De BHV organisatie heeft diverse taken. Een taak is bijvoorbeeld het verlenen van hulp indien er iemand gewond raakt of stel er breekt brand uit, dan kan de BHV'er hierop adequaat reageren. In geval van calamiteit zijn het de BHV'ers optreden en eventueel zorg dragen voor brandbestrijding, ontruiming en communicatie tijdens een ongeval. 


Hieronder staat een overzicht van het aanbod van BHV basis cursussen die Paraat aanbiedt. Doordat de kans op een calimiteit bij vrijwel elk bedrijf anders zijn, biedt Paraat voor elk type bedrijf een training aan. Weet u niet precies welke BHV cursus u moet kiezen? Neem dan gerust contact op met een consultant van Paraat.

BHV BASIS PAKKETTEN E-learning Pakket
8 uur

 

Standaardpakket
2 dagen

ERO
(BHV Engelstalig)
1 dag
Levensreddende handelingen ja ja ja
AED en Reanimatie ja ja ja
Brand ja ja ja
Ontruimen ja ja ja
Theorie met E-learning ja nee ja
Lunchbuffet ja ja ja
Theorie met boek nee ja nee
In het Engels (in English) nee nee ja
Prijzen vanaf € 255,00 Schrijf je nu in € 385,00 Schrijf je nu in € 255,00 Schrijf je nu in

 

Tussen de diverse BHV cursussen zitten verschillen. De tabel hierboven geeft de verschillen tussen de BHV trainingen weer qua duur en lesmateriaal. De inhoud van de BHV basis cursus bestaat bij ieder BHV pakket uit:

Eerste Hulp

 • Alarmeren van BHV en algemene hulpverleningsregels
 • Uitwendige wonden
 • Oogletsels, botbreuken, ontwrichtingen en wervelletsels
 • Kneuzingen en verstuikingen, brandwonden e.d.
 • Bedienen van het AED apparaat en reanimatie

Brandbestrijding en Ontruimen:

 • Brand en gevaren bij brand (u gaat ook zelf blussen);
 • De taak van de BHV organisatie bij een brand en een ontruiming;
 • Voorbereiding van een ontruiming.

Heeft u alles goed doorlopen dan ontvangt u een Paraat Basisdiploma; certificaat en een legitimatiepas met een geldigheidsduur van één jaar. Door elk jaar de BHV Herhaling cursus te volgen, kunt u de geldigheid jaarlijks verlengen. U blijft dan als officieel BHV-er geregistreerd staan.

BHV met E-learning
Het instappakket biedt de mogelijkheid om een BHV cursus in 1 dag te doen! De snelste manier om BHV-er (bedrijfshulpverlener) te worden. U neemt zelf de theorie door, op uw eigen plaats en tempo. Tijdens de praktijkdag wordt u professioneel begeleid en getraind in de praktische vaardigheden. Na deze dag kunt u als BHV-er, Eerste Hulp verlenen en een beginnende brand bestrijden.

1. Theorie: Na inschrijving krijgt u van Paraat, 2 weken voor aanvang van de praktijkdag een e-mail met inlogcode die toegang geeft tot de lesstof. Aan de hand van voorbeelden, tekst en films worden er praktijksituaties geschetst. Vanuit deze situaties wordt de theorie uitgelegd. Om u goed op het examen voor te bereiden zitten er ook oefentoetsen in het lespakket.

2. Praktijkdag: Tijdens deze dag leert u alle vaardigheden die een BHV-er nodig heeft. Eén dagdeel staat in het teken van Eerste Hulp. U leert wat u moet doen bij verschillende soorten letsels. Ook het bedienen van de AED wordt getraind. Het tweede dagdeel leert u een beginnende brand te bestrijden, communiceren en ontruimen.

Onze klanten aan het woord

 • "Uitstekende partner bij het oplossen van vragen op veiligheidsgebied"
  Edwin Snel Manager General Services Paraat quote
 • "Betrouwbare partner, goede prijs-kwaliteitverhouding, vakbekwame monteurs"
  Ton Bouwmeester Hoofd Magazijn Paraat quote
 • "Bereikbaarheid en prettige prijsvorming maken de samenwerking een succes"
  Simon Nieman Servicecoordinator Paraat quote

CONTACT

Neem nu contact met ons op:
085 - 044 9000

E-MAIL ONS

info@paraat.nl