Onderhoud blusmiddelen

Onderhoud is dienstverlening

Brandblusmiddelen zijn vaak aan jaarlijks onderhoud onderhevig. Hiermee zorgt u ervoor dat uw blusmiddelen functioneren op het moment dat u daar om vraagt.

Kennis en kunde

Bij Paraat Blusmiddelen kunt u terecht voor het onderhoud aan uw brandblusmiddelen. Wij controleren en onderhouden uw schuimblussers, koolzuursneeuwblussers (CO2), poederblussers, brandslanghaspels en ook de verrijdbare bluswagens en droge blusleidingen. Dankzij de kennis en ervaring van onze servicemonteurs, kunnen wij alle soorten en typen blusmiddelen onderhouden.

Proactief kijken naar brandveiligheid

De gecertificeerde REOB-servicemonteurs van Paraat controleren uw blusmiddelen. Met de tijd en aandacht die wij aan uw blussers schenken, voorkomt u dat uw blusmiddelen niet functioneren in geval van een calamiteit.
Daarnaast kijken de servicemonteurs ook naar de projectering van uw blusmiddelen. Er wordt geïnventariseerd of er er voldoende middelen zijn en of de juiste blusser op de juiste plek hangt. Indien nodig brengen wij een advies uit om de projectering te verbeteren.

Na de controle van de blusmiddelen neemt de monteur zijn bevindingen met u door en adviseert eventuele vervolgacties. U ontvangt van ons een inspectierapport met alle technische gegevens van de bij u aanwezige blusmiddelen. Het inspectierapport kunt u opnemen in uw veiligheidslogboek.

Waarom onderhoud door Paraat?

 • Persoonlijk contact en snelle opvolging vanuit de organisatie
 • 30 jaar kennis en ervaring in de branche
 • Scherpe prijsstelling
 • Vaste servicemonteurs die kennis hebben van uw bedrijf of instelling
 • Kwaliteitsborging door REOB NCP erkenning en lidmaatschap van de VEBON

Droge blusleiding

Blusleidingen staan ten dienste van de brandweer. Het doel van het aanbrengen van een droge blusleiding is om bij brand in een hoog gebouw een sneller optreden van de brandweer mogelijk te maken. De droge blusleiding wordt van buitenaf via een pomp met water gevoed. Inspectie en controle van droge stijgleidingen vinden conform NEN 1594 plaats. Paraat kan zowel het jaarlijks als het vijfjaarlijks onderhoud voor u verzorgen.

Na het onderhoud worden alle bevindingen vastgelegd in een servicerapport. Deze rapportage kunt u opnemen in uw veiligheidslogboek.

Onze klanten aan het woord

 • "Uitstekende partner bij het oplossen van vragen op veiligheidsgebied"
  Edwin Snel Manager General Services Paraat quote
 • "Betrouwbare partner, goede prijs-kwaliteitverhouding, vakbekwame monteurs"
  Ton Bouwmeester Hoofd Magazijn Paraat quote
 • "Bereikbaarheid en prettige prijsvorming maken de samenwerking een succes"
  Simon Nieman Servicecoordinator Paraat quote

CONTACT

Neem nu contact met ons op:
Kantoortijden: 085 - 044 9000

E-MAIL ONS

info@paraat.nl

Onderhoud blusmiddelen e.d. REOB certificaatCertificaat Vebon