Elektronisch cameratoezicht

Controle lichaamstemperatuur

Paraat is al thuis in tijdelijk elektronisch toezicht bij onder andere industriële stops. Dat zijn momenten dat dagelijks heel veel mensen actief zijn op het gebied van onderhoud en veiligheidstoezicht. “Zeker in deze tijd kan het dan handig zijn om een aantal zaken wat slimmer te regelen, zodat je minder mensen nodig hebt”, zegt directeur Wim Hamilton van Paraat. “Je kan denken aan de toegangscontrole, maar ook aan het meten van gevaarlijke stoffen en cameratoezicht, zodat je alles vanuit een lokale controlekamer in de gaten kan houden. Wij leveren daarvoor de technologie in samenwerking met een partnerbedrijf.”

Privacygevoeligheid

Vorige week benaderde het partnerbedrijf Paraat met een oplossing voor het meten van de lichaamstemperatuur van mensen die een locatie in of op willen. “Wat wij nu zien op sommige locaties is dat iemand met een handthermometer de temperatuur van mensen opneemt. Dat lijkt ons nogal riskant. Met onze oplossing kunnen we onnodig contact tussen mensen vermijden.” Hamilton is zich bewust van de privacygevoeligheid van het meten van de gezondheid van mensen. “Bij dit systeem wordt niets vastgelegd. Er vindt dus geen gegevensverwerking plaats. Je moet het zien als een hulpmiddel. Zolang iedereen die passeert een normale lichaamstemperatuur heeft, is er niets aan de hand. Wordt iemand met verhoging gesignaleerd, dan krijgt iemand van de organisatie een signaal. Die kan dan een gesprek aangaan met de betrokkene om te kijken of het verantwoord is om aan het werk te gaan.”

Het systeem is snel te leveren en te installeren. Aanvragen kunnen via info@paraat.nl.

Voor meer informatie omtrent de totale toepassing, die Paraat samen met Visics kan bieden, verwijzen wij u naar onderstaande tekst.

 

Of het nu gaat om de veiligheid van mensen, de beveiliging van gebouwen, goederen of processen: elke situatie vraagt om een eigen aanpak. Als het om beveiligen en veiligheid gaat, is Paraat van alle markten thuis. Paraat analyseert de situatie, denkt mee en voorziet u van de juiste mensen en de nieuwste technieken.

Visics draagt bij aan lagere kosten

In nauwe samenwerking met Mobile Shutdown Systems biedt Paraat een innovatief concept aan, toezicht bij revisiestops in met name de industriële sector. Dit concept, genaamd Visics, bestaat uit een combinatie van cameratoezicht, gasdetectie en toegangscontrole. De uitvoering wordt vanuit een mobiele centrale (portocabine) bewaakt en aangestuurd.

Dit draagt bij tot een veiligere werkomgeving, een efficiëntere (kostenbesparende) inzet van brand- en mangatwachten en geeft direct inzicht in aanwezigheid van personen in besloten ruimtes en complete data voor evaluatie van revisieprocessen. Het Mobiele Shutdown System kan worden uitgebreid met specifieke software, fysieke beveiliging en de levering van rijksgediplomeerde brandwachten.

De voordelen van Elektronisch cameratoezicht zijn:

 • Continue zicht op een veel groter werkgebied;
 • Realtime inzicht wie zich waar bevindt;
 • Continue en real time informatie over gaswaardes in besloten ruimte;
 • In geval van calamiteit een overzicht over de hele situatie en toezicht op afstand;
 • Veel minder discussie bij incidenten: de beelden spreken voor zich;
 • Groter gevoel van veiligheid bij (sub)contractors;
 • Continue kwaliteit en de mogelijkheid tot een lerend vermogen;
 • Kostenbesparend;
 • Efficiency voordelen in operationele proces.

Onze klanten aan het woord

 • "Uitstekende partner bij het oplossen van vragen op veiligheidsgebied"
  Edwin Snel Manager General Services Paraat quote
 • "Betrouwbare partner, goede prijs-kwaliteitverhouding, vakbekwame monteurs"
  Ton Bouwmeester Hoofd Magazijn Paraat quote
 • "Bereikbaarheid en prettige prijsvorming maken de samenwerking een succes"
  Simon Nieman Servicecoordinator Paraat quote

CONTACT

Neem nu contact met ons op:
 085 - 044 9004

( 24\7 bereikbaar )

 

E-MAIL ONS

info@paraat.nl