VCA

De Arbo-wet stelt dat werkgevers verplicht zijn te zorgen voor de veiligheid van derden die zich op het bedrijf bevinden. Opdrachtgevers kunnen daarom eisen dat uw personeel beschikt over het diploma Basisveiligheid VCA. Van leidinggevenden kunnen zij bovendien eisen dat zij het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden hebben behaald. Cijfers van het CBS geven aan dat aandacht voor veilig werken broodnodig is. Jaarlijks zijn er meer dan 150.000 werknemers betrokken bij een bedrijfsongeval. Kennis van de veiligheidsvoorschriften is een voorwaarde om op een veilige en verantwoorde wijze te kunnen werken. Door het behalen van het VCA diploma kunt u aantonen dat uw werknemers die benodigde kennis in huis hebben.

U kunt bij ons zowel VCA Basis als VCA Vol volgen.

Examen
Het examen Basisveiligheid bestaat uit 40 vragen en je hebt maximaal 60 minuten de tijd. In totaal kan er 4000 punten behaald worden en je bent geslaagd wanneer je 2580 punten of meer hebt.  

Het VCA-VOL examen bestaat uit 70 vragen en je hebt maximaal 75 minuten de tijd. In totaal kan er 7000 punten behaald worden en je bent geslaagd wanneer je 4515 punten of meer hebt.

Het examen wordt verzorgd door een extern examenbureau en je ontvangt na het behalen van het examen een officieel certificaat/pasje. Dit certificaat heeft een geldigheidsduur van 10 jaar.

Opleidingsduur
De cursusdag duurt van 8:30-17:30 (incl. examen)

Kosten
In de prijs is het volgende inbegrepen:

  • Cursusboek
  • Examen
  • Certificaat / pasje
  • Lunch
  • Koffie/thee

Opleidingsvoorwaarden
Om onze opleidingsvoorwaarden te downloaden klikt u hier.

Geen cursus data gevonden