Brandveiligheidsscan

Als organisatie of werkgever wilt u er voor zorgen dat u een veilige werk en leefomgeving creëert voor uw medewerkers, bezoekers en/of bewoners. Het brandveilig maken en houden van het pand, waarin u actief bent, is hiervan een belangrijk onderdeel.

Ook wilt u er zeker van zijn, dat uw verzekeringsmaatschappij eventuele schades (bij brand) vergoedt en geen zaken uitsluit vanwege het niet op orde hebben van de benodigde voorzieningen.

De brandveiligheidsscans van Paraat geven inzicht in de actuele status van uw gebouw en geven u handvatten om dit, waar nodig, te verbeteren.

We kennen twee types brandscan:

De Quickscan
Bij de Quickscan lopen wij een ronde door het pand en beoordelen wij de status van het pand alleen visueel. Op deze manier krijgt u een globaal beeld van de brandveiligheid van uw pand.

De Paraat Brandscan
De Paraat Brandscan bestaat uit een rondgang door het gebouw waarbij wij toetsen conform de BIOG.

 • Toets op Bouwkundige eisen
 • Toets op Installatietechnische eisen
 • Toets op Organisatorische eisen
 • Toets op Gebruiks eisen

Aan de hand van deze vier categorieën wordt bepaald in hoeverre het gebouw voldoet aan de eisen die zijn gesteld in het Bouwbesluit 2012 richtlijnen brandveilig gebruik. Aan de hand van de risicoanalyse stellen wij een maatwerk rapport op. Wij omschrijven per onderdeel of het voldoet aan de wettelijke brandveiligheidseisen. Dit wordt ondersteund met foto’s en een tekstuele toelichting waarom een onderdeel niet voldoet en hoe dit verbeterd of opgelost kan worden.

Indien er onderdelen in het rapport staan waar verbeteringen geadviseerd worden, kunt u hiervoor ook bij ons terecht, wij ondersteunen en begeleiden u graag in het vervolgtraject. Wij helpen u graag om uw gebouw brandveilig te maken en te houden.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u weten hoe brandveilig uw gebouw is? Neem dan contact met ons op via 085-0449000 of info@paraat.nl.

Onze klanten aan het woord

 • "Uitstekende partner bij het oplossen van vragen op veiligheidsgebied"
  Edwin Snel Manager General Services Paraat quote
 • "Betrouwbare partner, goede prijs-kwaliteitverhouding, vakbekwame monteurs"
  Ton Bouwmeester Hoofd Magazijn Paraat quote
 • "Bereikbaarheid en prettige prijsvorming maken de samenwerking een succes"
  Simon Nieman Servicecoordinator Paraat quote

ADVIES

Neem nu contact met ons op 

085 - 044 9000

E-MAIL ONS

info@paraat.nl